• info@disklinikleri.net
İmplant

İmplant

İmplant

Hemen her yaşta karşılaşılan diş eksikliğinin giderilme tedavi yöntemlerinden biri de implant uygulaması olmaktadır.

Bebeklikte dahil dişlerin çürümelerini önlemek için çocuk diş hekimliklerince çocukların diş kontrollerini düzenli yaptırmak gerekmektedir. İleri dönemlerde dişlerin çürümemesi için bütün önlemleri almak ve diş bakımlarını düzenli ve yeteri kadar yapmak gerekmektedir.

Bakımı ve temizliği tam yapılmayan ve tedavisinde geç kalınmış kurtarılamayacak dişlerin çekilmesi söz konusu olmaktadır. Çekilen dişlerin yerine yeni dişler yapılmaktadır. İşte burada implant tedavisi ortaya çıkmaktadır.

İmplant nedir, implant nasıl yapılmaktadır, kimlere, hangi durumlarda uygulanır, yazımızın içeriğinde ayrıntılarıyla bulabilirsiniz.

İmplant Nedir ve Nasıl Uygulanır?

İmplant kısaca eksik diş tedavi yöntemidir. Ağızda bulunan eksik dişlerin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen vidalar sayesinde takılan diş protezlerine implant denir.

Diş implantına kemik içi implant denilmektedir. Eksik dişin işlevini ve görünümü kazandırmak için çene kemiğine takılan diş kökü implant olarak adlandırmaktadır.

İmplant anestezi ile yapılan bir işlemdir. İmplant uygulaması 20-60 dakika sürmektedir. İmplant tedavisinden önce diş kemiği implant için uygun olup olmadığı mutlaka kontrol edilmektedir.

Eksik diş tedavisinde implant oldukça kolay bir yöntemdir. Ayrıca implant tedavisi uygulanan yeni diş orijinal ve güzel bir görünüme sahiptir.

Ağız ve diş fonksiyonlarını yeniden bireye kazandıran implant eski dişin yerini almaktadır. İmplant yapılırken dokulara zarar verilmemektedir. İmplant sayesinde yapay diş köküne sahip olan bireyler kaybettikleri dişlerini bu şekilde bir nebze de olsa yeniden kazanmış olurlar.Son dönemlerde İmplant tedavi yöntemi yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.  İmplant tedavisi ağzında hiç diş bulunmayan bireylere de uygulanmaktadır. Yapay diş kökü sayesinde kişiler sağlıklı dişlere kavuşmaktadır.

İmplant tedavisinin oldukça ciddi bir başarı oranı bulunmaktadır. %95-98 oranında başarı sağlanan implant tedavisi, bu başarı sayesinde daha da yaygınlaşmaktadır.

İmplant Tedavisi Neden Önemlidir?

Kaybedilen her diş ağız estetiğini bozacağı gibi çiğneme gibi önemli fonksiyonlarda da büyük sorunlar teşkil etmektedir. Bu durum eksik olan diş sorununu giderme ihtiyacını da beraberinde getirmektedir.

Diş eksiğini gidermek için kullanılan köprü zamanla aşındığı için küçülmeye gitmektedir. Bu sebeple de dişin ömrü azalmaktadır. İmplant tedavisi ise daha uzun ömürlü ve sağlıklı olmaktadır.Yapay diş tedavisini önemli kılan diğer bir nitelik ise yapay dişin görünüm olarakta estetik ve daimî dişe benzer olmasıdır. Kliniğimizde yapay diş tedavisini kurallarına uygun bir şekilde yapmaktayız.

Kaliteli malzeme ve alanının en iyi diş doktorlarımız sayesinde implant tedavisi hizmetini en iyi şekliyle alabilirisiniz.

İmplant Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Yapay diş kökü uygulaması, kaybedilen dişlerin yerine uygulanacağı gibi hiç dişi olmayanlar için de uygulanabilir. Yapay diş kökü tedavisi çene kemiğine uygulanan bir yöntem olması sebebiyle kemik gelişimini tamamlamayan bireyler için uygulanamamaktadır.

Diş eksikliği sorunu her yaş için kendini göstermektedir. 18 yaşını dolduran ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamayan bireyler implant tedavisi yaptırabilir. Ayrıca sadece bir dişi olmayanın implant tedavisi yaptıracağı gibi birkaç dişi olan da yaptırabilir.Yüz ve çene kusuru olanlar da implant tedavi uygulaması yaptırabilirler. Eriyen çene kemiği sorunu olanlarda bu uygulamayı yaptırarak sorunlarından kurtulabilirler.

İmplant Uygulama ve Aşamaları

İmplant uygulaması yaptırmak isteyen bireylerin kontrolü bir diş hekimi tarafından yapıldıktan sonra kişi de implant tedavisine sorun teşkil edecek bir sorun yoksa tedavi süreci başlamaktadır. Öncelikle hastaya kaç tane yapay diş uygulaması gerekmektedir. Diş kökünün hangi kemiğe konulması uygundur, bireyin çene kemiği ve yapısı ne şekildedir, gibi gerekli analizler yapıldıktan sonra tedaviye başlanmaktadır.

İmplant uygulamasını yapan doktor ve kullanılan malzemeler çok önemlidir. Kliniğimizde uzman doktor ve sağlık çalışanlarımız ile birlikte tedavi öncesi ve tedavi sırasındaki tüm hususlar eksiksiz yerine getirilmektedir. Lokal anestezi uygulanarak İmplant uygulama aşaması başlamış olur. Hastaya bazen de genel anestezi uygulanmaktadır.Yapay diş kökü büyüklüğü kadar diş eti kaldırılır ve o kısma bir yuva açılır. Açılan yuvanın içine yapay diş kökü yerleştirilir. Diş kökü yerleştirildikten sonra dikiş işlemi uygulanır.

İmplant Tedavisi Kimler İçin uygulanamaz?

Eksik dişlerin yerine titanyumdan yapılan yapay diş kökleri yerleştirme işlemine implant denilmektedir. Başka bir deyişle canlı vücut dokusuna cansız bir maddeyi yerleştirme işlemidir.

Bu işlemler bazı kişilere uygulanamamaktadır bu kişiler şu özellikleri taşımaktadır;

  • -Baş ve boyun bölgelerinde radyoterapi uygulanmış kişiler.
  • -Kemik oluşumunu henüz tamamlamış çocuk ya da gençler.
  • -Bifosfanat ve kortikosteroid sistemleri için ilaç kullananlara yapay diş kökü tedavi yöntemi tavsiye edilmemektedir.

 

İmplant Diş Ne Kadar Kullanılabilir?

Birçok yönden tercih edilen implant diş beraberinde pek çok soruyu da getirmektedir. Bu soruların en başında implant dişin ömrü ne kadar, sorusu olmaktadır.İmplant dişin ömrünü etkileyen önemli unsurlardan belki de en önemlisi uzman ve alanında iyi bir diş doktoru tarafından yapılmasıdır. Başarılı şekilde implant diş tedavi geçiren bireyler diğerlerine göre daha şanslı olmaktadır.

İmplant dişte daimî diş gibi temizliğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Düzenli temizliği ve bakımı yapılan implant dişler ortalama 25 yıl süreyle kullanılmaktadır.İmplant diş tedavisinden sonra düzenli doktor kontrolü implant dişi kullanma süresi azalmasını önleyecektir. Kontrol edilen implant dişte doktorunuzun tavsiye ve yönlendirmeleri implant diş konusunda yanlış ya da eksik diş bakımını engelleyecektir.

İmplant Diş Çürüme Yapar Mı?

Öncelikle implant diş yaptırmak isteyenlerin iyi sonuçlar alabilmesi için iyi bir doktor ve güvenilir klinik seçmeleri gerekmektedir.

İmplant dişlerde çürüme, gevşeme ya da düşme gibi sorunlar çok nadir karşılaşılan durumlardır. İmplant uygulanan bölgenin darbe alması ya da yanlış tedavi uygulanması bu problemleri tetikleyebilir.

Aynı zamanda implant tedavisi uygulanmadan önce hasta genel sağlık yönüyle kontrol edilmelidir. Şeker, kalp rahatsızlığı, diyabet gibi kronik hastalıklar implantta çürüme ve düşmeye neden olabilir.

İmplant dişler 3 ay gibi kısa bir sürede kaynaşmaktadır. Bu süreden sonra daimî diş haline gelen implant dişlerde çürüme olmaz.

Sizde implant dişlerinizde düşme, çürüme, kırılma, gevşeme gibi olumsuz durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız, her şeyi usulüne uygun yapan diş kliniğimizi tercih edebilirsiniz.

Kötü malzemeden her zaman kaçınan klinik doktorlarımız, implant sürecinin her aşamasını olması gerektiği gibi yönetmektedir.

Neden İmplant Tedavisi Tercih Etmeliyim?

Diş sağlığı ve dişlerin görüntüsü her birey için hem istek hem de bir ihtiyaçtır. Estetik ve iş görür dişe herkes sahip olmak ister. Fakat bazı sebeplerden kaynaklı bireyler dişlerini kaybetmektedirler.Kaybettiğiniz dişlerinizin yerine yenisini kazanmak için kliniğimiz tüm teknolojik olanakları sonuna kadar kullanarak hizmet vermektedir. Prensibimiz sağlıklı dişler, sağlıklı gülüşler yaratmaktır.

İmplant Tedavisini Hangi Doktor Yapar?

İmplant operasyonu uzman ve yetkin diş hekimleri veya uzman diş hekimleri tarafından yapılmalıdır. Özellikle komplike ve kemik yoğunluğu az olan hastalar için Çene Cerrahları veya Periodontologlar tarafından yapılması tercih edilmelidir.

İmplant Fiyatları 2023

İmplant fiyatları 2023 ;  işlemi yapacak olan diş hekiminin tecrübesine, yapılacak olan implantın menşei ve kalitesine göre değişmektedir. Temel bazı fiyatları aşağıdaki gibidir.

İmplantın Menşei Ücreti (TL)
Yerli 4.500-6.000
Kore 5.500-9.000
Alman 6.500-10.000
İsviçre 15.000-30.000

 

 

İmplant

(Ortalama Puan ve 0 Değerlendirme)